Pratik Pırasalı Çin Böreği Yapımı

Pratik Pırasalı Çin Böreği Yapımı


PIRASALI ÇİN BÖREĞİ
 
6 YUFKA
150-200 GR KIYMA
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
2 ADET HAVUÇ
6-7 ADET PIRASA
KARABİBER
TUZ
2 YUMURTA AKI
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
GALETA UNU
2 SU BARDAĞI SÜT
İLK ÖNCE İÇ MALZEMESİ HAZIRLANIR. TENCEREYE BİRAZ SIVIYAĞ KONUR. 1 SOĞAN HAFİF PEMBELEŞENE KADAR KAVRULUR. ÜZERİNE KIYMA EKLENİR ODA BİRAZ KAVRULUR. ÜZERİNE HAVUÇ RENDESİ  VE İNCE DOĞRANMIŞ PIRASA (YAPRAKLARI HARİÇ) EKLENİR BİRAZ PİŞİRİLİR. TUZ VE KARABİBER EKLEYEREK İÇ MALZEME HAZIRLANMIŞ OLUR. 2 YUMURTA AKI VE YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ ÇIRPILIR. 1 YUFKA SERİLİR. ÜZERİNE FIRÇA YARDIMIYLA ÇIRPTIĞIMIZ MALZEME SÜRÜLÜR . 2. YUFKA  ÜZERİNE KONUR VE YUFKALARIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE ÜÇGEN OLACAK ŞEKİLDE 8 YADA 12 PARÇAYA BÖLÜNÜR.  GENİŞ KISMINA İÇ MALZEME KONUR SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARILIR. AYNI İŞLEM DİĞER YUFKALARADA YAPILIR. SONRA GENİŞ BİR KABA SÜT DÖKÜLÜR  AYRI BİR TABAĞA DE GALETA UNU KONUR. BÖREKLER İLK ÖNCE SÜTE BATIRILIR SONRA GALETA UNUNA BULANIR HAFİF YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR . 200* DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.