Pratik Pırtık Böreği Yapımı

Pratik Pırtık Böreği Yapımı

PRATİK EV YEMEKLERİ kategorisinde yer alan Pratik Pırtık Böreği Yapımı.
4 yufka
200 gr. kavrulmuş ıspanak
1 tanesoğan
1 avuç kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı soda
2 yumurta
susam,çörek otu

tepsiyi yağladıktan sonra,iki adet yufkayı küçük küçük parçalar halinde(kopartıp,yarım el büyüklüğünde)tepsiyi kaplıyoruz, tavada az yağla birlikte soğanları kavuruyoruz.kıymayı ekleyip tekrar kavuruyoruz en son ıspanakları atıp ölene kadar karıştırıyoruz (ortalam 2-3 dk) tepsinin tabanına dizdiğimiz yufkaların üzerine az kavrulmuş içi koyuyoruz.kalan 2 yufkayı aynı şekilde bölüp üzerini kaplıyoruz.
sıvı yağ,süt,soda ve yumurtaları bir kapta çırpıp üzerine,özellikle kenarlara döküyoruz.

susam,çörek otu gezdirip,180 derecede 30 dk.(çıtır arzu edilirse 40 dk.) pişiriyoruz. babaannem Muzaffere Akdur’un misafirlerine yaptığı pratik böreğinin özel tarifidir.

 

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.