Pratik Sodalı Milföylü Börek Yapımı
![]() |
Pratik Sodalı Milföylü Börek Yapımı |
SODALI MİLFÖYLÜ BÖREK
12 yaprak milföy
2 adet yufka
1 kalıp beyaz peynir
1 tutam maydonoz
Harcı için:
yarım şişe maden suyu
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
Buzluktan çıkmış milföyler yumuşayınca oklava ile önce 6 yaprağı tek tek inceltilip yağlanmış tepsinin tabanına aralıksız döşenir üzerina yağlı harç sürülür,üzerine 1 yufka pırtıklanıp döşenir yine harç sürülür,üzerine peynir maydonoz karışımı serpilir tekrar bir yufka daha pırtıklanır peynirli karışımın üstüne döşenir yine harç sürülür en üstüne kalan milföyler yine oklavayla inceltilip döşenir harcın kalanı da üzerine sürülür dilimlenip 175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Leave a Comment