Pratik Sodalı Milföylü Börek Yapımı

Pratik Sodalı Milföylü Börek Yapımı
Pratik Sodalı Milföylü Börek Yapımı
SODALI MİLFÖYLÜ BÖREK

12 yaprak milföy
2 adet yufka
1 kalıp beyaz peynir
1 tutam maydonoz

Harcı için:
yarım şişe maden suyu
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ

Buzluktan çıkmış milföyler yumuşayınca oklava ile önce 6 yaprağı tek tek inceltilip yağlanmış tepsinin tabanına aralıksız döşenir üzerina yağlı harç sürülür,üzerine 1 yufka pırtıklanıp döşenir yine harç sürülür,üzerine peynir maydonoz karışımı serpilir tekrar bir yufka daha pırtıklanır peynirli karışımın üstüne döşenir yine harç sürülür en üstüne kalan milföyler yine oklavayla inceltilip döşenir harcın kalanı da üzerine sürülür dilimlenip 175 derecede kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.