Pratik Su Böreği Yapımı
![]() |
Pratik Su Böreği Yapımı |
Kolay ev yemekleri
Börek tarifleri
SU BÖREĞİ
3 yumurta
5 su bardağı un
1 çorba kaşıği silme tuz
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı
su İçi:
250 gr kıyma
1 kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık z.yağı.
Peynirli istenirse:
250 gr yumuşak tam yağlı peynir
yarım demet maydanaz
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık z.yağı
hamurlara sürmek için:
1,5 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı erimiş tereyağ karıştırılır.
1 büyük tepsilik. Hamur malzemeleri karıştırma kabına sırayla alınıp yoğrulur,sert bir hamur yapılır.Un ve su ölçüsü 1-2 kaşık +/- değişebilir.Hamurdan 2 tane büyük 14 tane küçük beze yapılır. Hamur dinlenirken tavaya iki kaşık yağ konur ince kesilen soğan atılıp bir iki çevrilir,kıyma konur 4-5 dakika kavrulur,tuz,karabiber,ince doğranmış maydonoz katılıp ocaktan alınır.(Peynirli iç arzu edenler için peynir ince ve düz dilimlenir hamur üzerine yayılıp,üzerine kıyılmış maydonoz ve karabiber serpilip 2 kaşık z.yağı gezdirilir.)Hamurlar oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.Fırın tepsisinin altı yağlanıp 1 büyük beze açılıp kuru olarak tepsinin altına yayılır,üzerine kaşıkla yağ karışımı gezdirilir.Küçük hamurlar açılıp tuzlu kaynar su içinde 2-3 dakika pişirilip soğuk suya atılır,suyu süzülerek kuru bir bez üzerinde alt üst yapılıp yağ sürülmüş ilk hamurun üzerine konup üzeri yağlanır. yedinci yufkada iç konur eşit şekilde dağıtılır.Diğer 7 hamur da aynı şekilde işlemden geçirilir.En üste ikinci büyük beze pişirilip,üzeri yağlanıp önceden 200 derece ısınmış fırında kızartılır.Alt,üst kızarma kontrolü yapılıp bir tepsi yardımıyla alt üst edilir,dilimlenip sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
Leave a Comment