Pratik Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Yapımı

Pratik Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Yapımı

Pratik ev yemekleri
Kolay ev yemekleri
Çorba tarifleri
Çorba


2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı margarin
2 avuç tel şehriye
tuz

Terbiyesi İçin:
1 yumurtanın sarısı
yarım limon



Ortaboy bir tencerede margarini koyup eritin unu ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun sonra tencerenin yarısına kadar soğuk su koyun. (eğer sıcak su koyarsanız un topaklanır) soğuk suyu ilave ederken tencereyi hızlı hızlı karıştırırsanız topaklanma olmaz ama yinede olursa çırpıcıyla 1 dakika karıştırmanz yeterlidir. çorbanın kaynamasına yakın tel şehriyeleri ekleyin ve kaynamasını bekleyin.kaynadıktan 2-3 dk sonra tuzunu atın altını kapatın. bu arada 1 kasede yumurta ve limonu karıştırın kaynayan çorbadan bir kepçe alıp limonlu kaseye dökün. (bu şekilde çorbanızın kesilmesini önlemiş olursunuz) kaynayan çorbanızın altını kapatın ve hazırladığımız terbiyeyi çorbaya ekleyin karıştırıp kapağını kapatın şehriyelerin büyümesi ve çorbanın dinlenmesi için en az 15-20 dakika bu şekilde dinlendirin.Afiyet olsun.

NOT: ben yarım limonla yapıyorum daha ekşi seviyorsanız limon miktarını arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.