Pratik Toga Çorbası Yapımı

Pratik Toga Çorbası Yapımı

Pratik ev yemekleri
Kolay ev yemekleri
Çorba tarifleri
Çorba

TOGA ÇORBASI

1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
yarım su bardağı nohut
1 çay bardağı buğday
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

Nohut ve buğday 12 saat öncesinden ayrı kaplarda yeterince ıslatılır. Yeterince su ilavesiyle yumuşayınca kadar haşlanır.Un, yumurta ve süzme yoğurt nohutla buğdayın haşlama sularıyla boza kıvamından daha sulu kıvama gelinceye kadar iyice çırpılır. Haşlanmış nohut ve buğdaylar da eklendikten sonra ateşe konur. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra karıştırarak dibine tutmaması sağlanır. Un kokusu gidince tuz ve nane ilave edilir ve ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.