Pratik Urfa Kazan Kebabı Yapımı
Pratik Urfa Kazan Kebabı Yapımı |
URFA KAZAN KEBABI
1 kilo patlıcan
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2-3 kırmızı biber veya yeşil biber
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
bir çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber isteğe göre baharat
Soğan,biber ve domatesler ince ince doğranır ve salça,tuz,yarım çaybardağı zeytinyağıyla birlikte kıymaya karıştırılır.hazırlanan iç eğik eğik kesilen patlıcanların arasına bölüştürülerek yerleştirilir.patlıcanlar kesilirken ne dikey ne de yatay tamamen eğik kesilir.tencereye yerleştirilen patlıcanlara salçalı su katılarak pişirildikten sonra isteğe göre borcama alınıp fırına verilerek üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletilebilir.ama bence fırınlanmadan daha güzel oluyor.(resimdeki fırınlanmış hali).yalnız tencerede pişirilirken üzerine etlerin dağılmaması için tabak kapatılır. afiyet olsun...
Leave a Comment