Pratik Zeytinyağlı Barbunya Yapımı
![]() |
Pratik Zeytinyağlı Barbunya Yapımı |
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
yarım kılo taze barbunya
2 havuç
3 domates
1 tatlı kaşıgı salça
2 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytınyağı
üzerıne maydanoz
soğanlar küpküp doğranır yağda kavrulur,hafif pembeleşince küp doğranmıs domates ve ufak doğranmış sarımsak eklenır,domatesler suyunu bırakınca salça eklenir,tuz eklenır.barbunyalar konur.üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyuyorum ben ve düdüklü tencerede pişiriyorum..pişmediyse birazdaha eklenebılır..borcama alınıp üzerıne maydanoz doğranır soğumaya bırakılır..
Leave a Comment